Close MenuOpen Menu
Uncategorized

Álláskeresés – nyelvismeret, jogosítvány, számítógépes ismeret nélkül

Manapság már alapfeltételnek számít a nyelvismeret, a jogosítvány és a számítógépes ismeret az álláskeresés során. Hogy mégis mit tehet az, akinél hiányosan, vagy egyáltalán nincsenek meg ezek a készségek?

A legfontosabb talán mérlegelni azt, hogy milyen munkakörben tudjuk elképzelni magunkat. Léteznek azért olyan állások is, amelyek betöltéséhez nincs szükség a fenti készségekre, viszont az biztos, hogy ezek hiányában jelentősen leszűkül azon pozíciók köre, amelyeket van esélyünk megpályázni.

Ha úgy érezzük, hogy a jelenlegi készségeinkkel nem találunk egyáltalán állást, vagy nem olyat, amilyet szeretnénk, még akkor sincs semmi veszve: érdemes képeznünk magunkat. Ha nincs munkánk, akkor valószínűleg kevés pénzt tudunk befektetni a tanulásba. Ebben az esetben keressük fel a területileg illetékes munkaügyi központot, itt többnyire ingyenes, vagy rendkívül kedvezményes áron igénybe vehető tanfolyamokat ajánlanak nekünk.

Ha nyelvvizsgánk van ugyan, de már évek óta nem használtuk a nyelvet, és kinéztünk egy olyan állást, aminél ez nagy hiányosságnak számít, akkor a nyelvtanfolyam elvégzése helyett egyszerűbb és olcsóbb megoldásokat is találhatunk. Interneten működnek direkt olyan oldalak, ahol az adott nyelvet anyanyelven beszélők segítik a beszélt idegen nyelv felelevenítését, kötetlen beszélgetések formájában, vagy akár Skype-on, vagy MSN-en is találhatunk „nyelvtanárt” magunknak.