Close MenuOpen Menu
Uncategorized

Munkavállalás GYES alatt és után

Ha pályaválasztásról beszélünk, akkor talán a nőknek kétszeresen is meg kell gondolniuk, hogy mit fognak csinálni szülés előtt és mit szülés után. Egy gyerek vállalása nem azt jelenti, hogy egy fővel többen vannak, hanem az anya teljes jellemváltozását is magával hozhatja. A pontos és kitartó emberből lehet, hogy állandóan késő, szétszórt, hamar feladó személy lesz. Természetesen csak a munkáltatónak tűnhet úgy, hogy negatív tulajdonságokkal tér vissza alkalmazottja, pedig csak annyi a változás, hogy az adott munka már nem a személyére van szabva.

A mai eredményorientált és pénz centrikus világban a munkáltatók nem akarnak romlott képességű alkalmazottat visszavenni, hiszen tudják, hogy a gyermekvállaló dolgozónak új kötelességei lesznek. Otthon maradni a gyermekével, ha beteg, időben érte menni az óvodába, és vészhelyzet esetén elrohanni a munkahelyről.

A munkahelyek különbözőképpen tolerálják és segítik a visszatérőket. Ami biztos és eredményes, ha mind a munkavállaló és munkáltató előre tisztázott igények alapján, közös megbeszéléssel biztosítja a zökkenőmentes együttműködést.